IM_20081108_5621

Fitoterapija – nahranimo i očistimo organizam biljem!

IM_20081108_5621

Fitoterapija je danas mnogo više od „lečenja biljem“ što je u osnovi značenja samog naziva. Fitoterapija ili biljna medicina, leči i pomaže čovekovo zdravlje uz pomoć bilja.

Fitoterapija je prvi oblik medicine  i star je koliko i čovek. Vekovima je bio jedini način lečenja, a taloženo iskustvo  se prenosilo na nove generacije.  Velika je šteta što zvanična medicina zanemaruje rezultate vekovnog rada ljudskog roda.

Travari su bili prvi lekari. Moć bilja nikada nije osporavana od strane zvanične medicine, a i danas se pojedini lekovi prave od bilja ili biljnih ulja, mada je jeftinija proizvodnja, uz pomoć hemikalija i drugih za čoveka uglavnom štetnih jedinjenja, uzela maha u zvaničnoj medicini.

Lečenje biljem danas napušta okvire alternativne medicine, i čovečanstvo postaje svesno da fitoterapija nudi izvanrednu prevenciju a u velikom broju slučajeva pomaže ozdravljenje organizma, pomaže da se bolest pobedi.

Čovek je usmeren na bilje. Dobrim delom, ono se nalazi u lancu ishrane. Što olakšava upotrebu. Zapravo, samo treba napraviti dobar izbor.

Biljem ne možemo izlečiti sve bolestii, ali s njima unosimo u organizam vrlo vredne materije (eterična ulja, vitamine, prirodne antioksidanse, flavonoide, minerale, enzime,) na taj način ga jačamo i činimo otpornijim, poboljšavamo  proces metabolizma i razmenu materija. Hranimo i čistimo organizam!

Izbor bilja svako može sam da napravi, ako je u pitanju prevencija, tu uglavnom važi ono čime su nas kljukali u detinjstvu, takodje, za prevenciju može uvek da se konsultuje sa fitoterapeutom ili apotekarom u biljnoj apoteci, ili, što je sva

IM_20080802_2585

kako najsigurniji metod, pogotovo za ozbiljniji pristup, da se potraži stručno lice, fitoterapeut ili homeopata koji će odrediti terapiju i pratiti tok oporavka. Stručan nadzor obavezan je kada je u pitanju sve popularnije čišćenje organizma, jer ukoliko se ne sprovodi kako treba, ili ukoliko je organizam nespreman ili nedovoljno jak, može imati štetne posledice. Svesni smo toga da je veliki broj lekovitog bilja zaprao otrovan.

0 comments on “Fitoterapija – nahranimo i očistimo organizam biljem!Додај Ваш коментар →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>