zvezda

Student otkrio da je Sunce zvezda!

Student, „nekog novosadskog Fakulteta za menadžment“ koji ne želi da otkrije identitet, kao ni na kojoj je godini studija, sasvim slučajno došao do revolucionarnog otkrića da je Sunce – ZVEZDA! U samo svitanje 6. juna, dok je posle jedne žurke na Novom Beogradu čekao voz za Novi Sad i preslišavao se gradiva za kolokvijum koji ima već u 9 sati, studentu je sinula ideja da fotografiše Sunce koje upravo izlazi, kako bi možda uhvatio i Veneru, i na taj način od prodaje fotografije poboljšao džeparac. Pošto studira menadžment na „nekom fakultetu u Novom Sadu“, ne čudi da je student spreman da osmisli dobar biznis plan i u pripitom i neispavanom stanju.

Kada je zatim u računskom centru prebacio fotografiju sa aparata, nije mogao da veruje svojim očima! Jasno se videlo da je Sunce zvezdastog oblika i da su tačne srednjevekovne teorije da je Sunce, u stvari, zvezda! Dok je u strahu i neverici zurio u fotografiju, neznajući šta da radi, prišao mu je upravnik računskog centra (bled kao krpa, ali student to nije odmah primetio) i odveo ga u svoju kancelariju gde je čekala podignuta slušalica i poziv iz NASE! (student nije stigao da uključi mobilni koji je isključio za vreme kolokvijuma, koji je inače odlučno uradio i još pre objavljenih rezultata znao je da ima čistu desetku). Pošto američke agencije sve vide i prate, NASA se zainteresovala za fotografiju čim se ista pojavila na umreženom računaru. Student je odmah otputovao u Ameriku i kako kaže nije mu bilo teško da se uklopi jer on ipak studira „neki Fakultet za menadžment u Novom Sadu“ koji ga priprema za velike ciljeve.

Odobrenje NASA da objavi fotografiju dobio je tek deset dana od kada je nastala, i to samo u svojoj rodjenoj zemlji. Jer student ponosno ističe da je Srbin i da je fotografija ne samo njegov uspeh nego veliko priznanje za ceo njegov narod. Zvanično saopštenje da li je Sunce zvezda, izdaće NASA u narednom periodu, jer predstoje još neke provere, naime da li je Sunce topla i umiljata zvezda samo iznad Srbije, (čime bi se dokazalo da Bog voli Srbe) ili i drugi stanovnici planete imaju sreću da uživaju u lepom i toplom Suncu isto kao Srbi.

Student će nastaviti da radi za NASU ali nikada neće zaboraviti ko je i odakle je i svaki uspeh spreman je da podeli sa svojim narodom! Na primer, od prve plate, namerava da napravi veliku žurku u Areni za sve stanovnike solitera koji su na slici. Student, naravno, ne namerava da odustane od završetka studija na „nekom fakultetu za menadžment“ niti da se u Americi prebaci na „neki koledž“. Moraće zbog posla da predje na vanredne studije, ili eventualno, da studira „na daljinu“ što njemu lično, kako kaže, neće predstavljati veliki problem.

0 comments on “Student otkrio da je Sunce zvezda!Додај Ваш коментар →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>